Mediátor Egyesület

Rólunk

2014. szeptember 29. - mediatorblogger

A Mediátor Egyesület 1996-ban alakult Pécsett az akkori Janus Pannonius Tudomány-egyetem Kommunikáció szakos hallgatói közül. Azóta mind az egyesület tagsága, mind az egyesület célkitűzése megváltozott, kibővült. Az Egyesület alapvető célja kultúraközvetítő szerepet ellátni Pécs város és polgárai, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, valamint más hazai és külföldi egyetemek között, illetve programokkal és eszközökkel támogatni Pécs város egyetemi hallgatóit, fiataljait. Az Egyesület olyan szolgáltató tevékenységet nyújt Pécs város egyetemi hallgatóinak, hogy diplomájuk megszerzése mellett az egyetemi tanulmányok alatt olyan gyakorlati jártasság elsajátítására nyíljék módjuk, amely majdani elhelyezkedésük során segítségükre lesz, hogy a munkaerőpiacon megjelenő más, diplomával, de gyakorlati képzettséggel nem rendelkező hallgatókkal szemben előnnyel indulhassanak.

Egyesületünk az utóbbi években elsősorban kulturális és szakmai programokat szervezett, melyeknek legfontosabb célcsoportját Pécs város fiataljai, egyetemi hallgatói jelentik. Programjaink legfőbb célja, hogy a fiatalokat bevonva szinesítsük a pécsi kulturális életet, valamint, hogy a programok megvalósulósításával projektjeink példaértékűvé tudjanak válni, ezzel is inspirálva az újabb kezdeményezések megszületését. Az Egyesület létrehozott egy innovációs műhelyt, ahol különböző iparművészeti területek alkotóinak összefogásával termékfejlesztésre, kreatív kisérletezésre nyílik lehetőség. A műhely folyamatosan várja az érdeklődő művészeket. Jelenleg a Mediátor Egyesület tagja között találunk a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi, Művészeti Karairól, illetve a Felnőttképzési Intézet Művelődés-szervező szakáról hallgatókat, akiket egy közös kulturális eszmény ideája köt össze és ennek a tudatos közvetítése az Egyetem más hallgatói és Pécs város lakóinak számára.

Az egyesület közös gyűlések, találkozók, beszélgetések alapján határozza meg aktuális feladatait, melyekben a szerepvállalást az adott céllal való azonosulás és a feladat munkaigénye szabja meg. Más-más rendezvényhez más-más emberek kapcsolódnak, mindig a mindenkori feltételekhez igazodva. A rendezvények szervezéséhez, azok alakításához csatlakozni, ahogy magához az egyesülethez is folyamatosan lehet. Mind a programok megtervezésénél, megvalósításánál, illetve a költségek és támogatások elszámolásánál, mind pedig magánál a programok megjelenítésénél egy tudatos, pontos és figyelmes munkát követel az egyesület saját magával szemben. A már megvalósult programok kellő bizonyítékai a társadalom - jelen esetben Pécs városának lakóinak - összefogásában rejlő erejének, mely meghatározója a mindennapok kultúrájának, a mindennapi élet szellemi értékének.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatoregyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr946736383
süti beállítások módosítása